Євгена

 


Jevhena1.jpgСорт вики ярої Євгена створено шляхом індивідуального добору із гібридної комбінації Білоцерківська 34 / К-36148 Adeza.

Автори: Сидорчук В.І., Синьогуб С.В.,  Гагін А.О.

Оригінатор – Білоцерківська дослідно-селекційна станція Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України

Рекомендована зона вирощування: Полісся, Лісостеп і Степ

Сорт занесений до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні в 2008 році.

Середньостиглий. Стійкий до хвороб та посухи протягом вегетації.

Має високі показники продуктивності при вирощуванні на кормову масу та зерно.

Придатний для вирощування на зерно у вико-гірчичних змішаних посівах.

Високобілковий. Зелена маса та сіно добре поїдаються тваринами.



Напрямок використання
- кормовий: на зелену масу, сіно, сінаж, зерно,

- сидерат

Потенційна врожайність:
- зеленої маси вико-вівса – понад 40 т/га
- сухої речовини вико-вівса  8,0 т/га
- сухої речовини вики в суміші  4,5 т/га
- зерна – 3,0 т/га

Період вегетації
- сходи-цвітіння – 43-57 днів
- сходи-дозрівання – 87-92 дні

Рекомендована густота посіву
вики: 1,2-1,3  млн. шт. / га;
вико-гірчичний посів: вики  1,4  млн. шт. / га ; гірчиці  0,2-0,25  млн. шт. / га 
вико-вівсяний посів: вики  1,8  млн. шт. / га ; вівса – 2,5  млн. шт. / га 

Облистяність рослин висока
Гіллястість рослин середня
Довжина стебла  110-130 см

Різновидність  immaculata
Маса тисячі насінин – 55-65 г
Забарвлення насіння світло-сіре, без малюнку
Забарвлення сім’ядоль сіре

Стійкість сорту до:
- посухи: стійкий
- перезволоження: середньостійкий

Вміст білку:
- в зерні  – 20-23%
- в сухій речовині сіна – 19%